wisewoman1.jpgA Varázslónő, a Vénség és a Sötét anya  archetípusa

Életünk során nőiségünk megannyi formáját megéljük. Vagyunk gondtalan kislányok, viháncoló kamaszok, harcos amazonok, szerelmes, érett nők, megéljük az anyaság valamely formáját, bábaként ott állunk mások támogatására és még sorolhatnánk.

Az ÉLETKÖR 12+1 archetípusban mutatja be női életutunk állomásait, és iránytűként segít abban, hogy felismerjük, megértsük saját életszakaszainkat. Az archetípusok felfedezése közben megvilágosodik az is, hogy életünk korszakai hogyan hatják át egymást. A modell csodálatosan mutatja be azt is miképpen jár együtt a nő a természettel. Az évkör egyes időszakai, az évszakok, a hold járása, a napszakok és az életkör archetípusai szoros összefüggésben állnak egymással. Az Életkör különleges útmutató női létünk és kollektív képességeink mélyebb megismeréséhez.

Ezt az útmutatót használjuk Női lélekébresztő programunk alapjául. A megismerést, feldolgozást segítő gyakorlatok között pedig helyet kap az alkotás (a művészetterápiás módszerekhez semmiféle rajz tehetség nem szükséges), a relaxáció, meditáció számos formája (pl. NLP) és a jól működő „nők a fonóban” típusú beszélgetés is.

Ajánljuk számodra a programot, ha:
•    nehézségeid vannak önmagad elfogadásával
•    nincs elegendő önbizalmad
•    érzed, hogy elakadás, gát van benned nőiséged megélése kapcsán
•    önértékelésed a külső visszajelzésektől függ
•    rendezetlen a nőkhöz való viszonyod (pl. erős rivalizálás)
•    nem találod az őszinte kapcsolódást nálad fiatalabb vagy idősebb nő családtagjaiddal
•    nőként férfi gondolkodással, túl férfiasan éled életed
•    sebzett a női lelked és gyógyulásra vágyik
•    érettebb korban lévő nőként nem találod a helyed
•    útkeresésben vagy

A Női lélekébresztő programsorozat meghozhatja számodra
a felismerést, hogy női léted sokszínűsége maga a csoda. Meghozhatja számodra az elfogadás nyugalmát, hogy minden érzésednek, állapotodnak megvan a maga helye, és, hogy adott helyen és időben más és más energia segíthet téged. És végül felébresztheti benned az életet adó, teremtő képességet, valamint a transzformáló erőt, hogy nőként belső erőforrásaidból táplálkozva élhesd meg az élet és önmagad folytonos változását.

Tarts velünk az év során négy alkalommal, hogy bejárjuk az Életkört az évkört követve, és ezzel mind jobban megértsük és megéljük női önvalónkat!

Mi várható a mostani alkalmon?


Az Életkörben az évkörhöz igazodva most a
bölcsesség szakaszával foglalkozunk - a Varázslónő, a Vénség és a Sötét anya archetípusa tartozik ide. Megismerhetjük a Varázslónő varázsát, a Vénség bölcs tanító lényét és a Sötét Anyát, aki az élet-halál-élet körforgásban a nagy átkelés előtt áll. A bölcsesség szakaszát az Enyészet, az Álom és a Fergeteg hava jelképezi. Ahogy ez a természetben is az elmúlásé, az álomba merülésé, ahol elérünk a véghez, ami egyben az új ciklus kezdete. Felcsillan az újjászületés fénye, s tudjuk, hogy semmi új nem születhet, ha előtte valami régi meg nem halt. Ez az örökkévaló végtelen körforgás, melyben Női létünk teljesedik ki.

Szeretettel várunk akkor is, ha csak a mostani alkalomra jönnél, mert az Életkörnek ez a szakasza szólít meg leginkább. Talán épp ezeket az archetípusokat éled, talán erre a teremtőenergiára van épp szükséged, lehet, hogy ebben van elakadásod, vagy ebben tudsz nőtársaidnak a leginkább segítségére lenni. Nem véletlen melyik alkalmon veszel részt, épp ezért bármikor be lehet kapcsolódni a programsorozatba.

Negyedik alkalom: A bölcsesség szakasza - a Varázslónő, a Vénség és a Sötét anya
Sok szeretettel várunk:

Szélnővérek:
Bérces Virág és Pál Adrienn

bővebben rólunk: katt ide

Szerző: Szélnővérek  2012.02.13. 19:34 1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lecsendesülő Szél 2012.02.19. 16:23:09

Mit hozott nekem az Életkör? Miért szeretném, hogy minél többen megismerjék? Az első, zsigeri válasz, hogy összekapcsol a természettel. A természet változásának megfigyelésén, befogadásán keresztül pedig önmagam változásának, különböző állapotainak a megértése és elfogadása is sokkal könnyebbé vált. Azt a megnyugvást hozta el számomra, hogy RENDben vagyok, bármilyen állapotban is vagyok, mert mindennek megvan a helye. Egyszerűen rend van. Körülöttem és bennem. A különböző női minőségek, archetípusok megélése egyedi, mind formáját, mind idejét tekintve, ezért most már tudom, hogy jól vagyok úgy, ahogy vagyok. A vérmisztériumok megértésén keresztül azt érzem, hogy összekapcsolódom nőtársaimmal, ez pedig egyfajta biztonságos, női szövetség érzetet ad. És közben persze gyógyulást hoz az Életkör, miután segíti felismerni, hogy melyik archetípusban van elakadásom, sebzettségem, hol van szükségem lelki balzsamozásra. Elindított azon az úton, hogy a bennem lévő férfi és női energia harmóniája helyreálljon. Valamint folyamatosan segít felfedezni önmagam, női mivoltom sokszínűségét, és ezzel együtt megszületett bennem az érzés, hogy női létem - életem végéig - maga a folytonosan megújuló csoda! Hát ilyen kincsre leltem, és szívesen megosztom Veled. :-)
süti beállítások módosítása